Oud-wethouder Prins heeft officieel afscheid genomen

ZEEWOLDE • Wo 15 september 2021 | 15:03 • Woensdag 15 september 2021 | 15:03

Oud-wethouder Winnie Prins van de gemeente Zeewolde heeft woensdagmiddag officieel afscheid genomen. Ze kreeg in het gemeentehuis een erepenning en een bijbehorende oorkonde.

Prins moest in juni opstappen omdat ze op Facebook en Twitter haar persoonlijke mening gaf over het landelijke coronabeleid. De gemeenteraad had de wethouder al tweemaal eerder verzocht om haar persoonlijke mening niet te uiten.

Winnie Prins begon haar politieke carrière in Zeewolde in 2004. Ze maakte als wethouder 15 jaar deel uit van het college. In het huidige college was Prins onder meer verantwoordelijk voor de Omgevingsvisie, Jeugdzorg, WMO en Volksgezondheid.

Leefbaar Zeewolde zegt al een opvolger te hebben gevonden voor Prins maar wil de naam van de nieuwe wethouder nog niet bekend maken.

Burgemeester Gerrit Jan Gorter zegt in een reactie op het vertrek van Prins dat zij een moederkloek voor het college B en W én de burgers van Zeewolde was. Hij prijst haar daarvoor. Maar zegt ook dat ze zich heeft vergist toen ze van haar hart geen moordkuil maakte: "Als wethouder moet je beseffen dat het net iets te ver kan gaan".

Burgemeester Gorter over Prins:

Zondag 19 september een uitgebreid interview met Winnie Prins in het televisieprogramma Over Flevoland Gesproken

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel