Studentenvereniging in problemen door tweede lockdown horeca

ALMERE • Zo 15 november 2020 | 16:59 • Zondag 15 november 2020 | 16:59

Studentenvereniging ['endzjin] in Almere zit financieel in zwaar weer. Door de tweede lockdown in de horeca zit de oudste studentenvereniging van de stad zonder inkomsten, maar de huur van 1800 euro moet nog wel iedere maand betaald worden.

"We hebben geen omzet op dit moment en dat betekent dat we nog zes maanden vooruit kunnen, maar daarna wordt het een kritieke toestand. Dit is dus eigenlijk een noodkreet", vertelt Luuk Rietveld, preases van studentenvereniging ['endzjin].

De studentenvereniging huurt haar ruimte van de gemeente. De studenten hopen dan ook dat daar de oplossing ligt om sluiting te voorkomen. "We hopen dat de huur de komende tijd wordt kwijtgescholden, om de sociëteit open te houden. We willen daarover in gesprek met de gemeente."

Studentenvereniging ['endzjin] bestaat sinds 1998. Het is een begrip in de stad, waar verschillende generaties hun studentenleven doorbrachten. "Als dit verdwijnt, is het heel zonde voor studentenstad Almere. We doen heel erg ons best om het studentenleven hier te bevorderen", legt Willemijn Loeve, bestuurslid van ['endzjin] uit. "Voor veel studenten is dit hun tweede thuis en een sociaal vangnet."

Inmiddels heeft de studentenvereniging de jaarlijkse contributie verdubbeld voor de tweehonderd leden. Toch zal dat niet genoeg zijn om de sociëteit ook volgend jaar open te houden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel